Duvanski dim u domu: Smrad nestaje za tili čas uz ove sastojke koje već imate u kuhinji

Duvanski dim ne samo što vam ugrožava zdravlje, već se svojim neprijatnim mirisom uvlači u  odeću, nameštaj, zavese. Prosto nikad nema dileme da li je vaš dom pušački ili ne, čak i uz sav trud da provetravate i ne pušite u svim prostorijama, ovaj neprijatni miris je teško sakriti i ukloniti.

Ipak, postoji nekoliko trikova kako možete da se oslobodite duvanskog dima brzo i lako.

Soda bikarbona

Stavite sodu u posudu, koju ćete zatim smestiti u prostor za pušenje. Takođe možete sodu poprskati na podu i ostaviti 24 sata, a zatim jednostavno usisati. Na ovaj način možete se osloboditi mirisa sa tepiha, garnitura i fotelja.

Belo vinsko sirće

Belo vinsko sirće definitivno je jedan od najboljih neutralizatora dima od cigareta. Pripremite mešavinu tople vode i sirćeta, a zatim krpom očistite sve površine. Obrišite stolove, ormare, police i druge prostore za odlaganje. Takođe možete obrisati podove, prozore. Ako je miris duvana veoma intenzivan, možete sirće sipati u šolju koja je ostavljena preko noći u sobi.

Miris citrusa

Brzo, efikasno i prirodno mirisa duvana ćete se osloboditi i pomorandžama i limunom. Ogulite ih, podelite na kriške, a zatim ih zajedno s košticama rasporedite na manje tanjire. Stavite ih po celom stanu i ostavite da se osuše. Ugodan miris uskoro će ispuniti prostor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.