U trendu

Dva prirodna sastojka koja imate u kući čiste rernu do savršenstva

Mrvice, zagoreli ostaci hrane i prosuta jela…U rerni se svakodnevno skuplja prljavština i masnoća koju je teško očistiti. Ali, umesto da koristite sredstva za čišćenje koja sadrže puno hemikalija, isprobajte samo dva prirodna sastojka za efikasno čišćenje rerne od svih nečistoća – sodu bikarbonu i sirće.

Postupak je lak, jedino je važno ostaviti smesu da odstoji kako bi delovala i na najtvrdokornije mrlje. Najpre iz rerne izvadite rešetke, kao i sve ostale delove koji se skidaju i stavite na stranu. U maloj posudi pomešajte 1/2 šoljice sode bikarbone s nekoliko kašičica vode. Po potrebi prilagodite razmeru dok ne dobijete pastu koja se može mazati. Pastu rasporedite po unutrašnjoj površini rerne. Pokušajte da premažete celu površinu najbolje što možete, obraćajući posebnu pažnju na masna područja.

Ostavite smesu sode bikarbone da stoji najmanje 12 sati ili preko noći. U međuvremenu očistite rešetke pećnice. Nakon 12 sati uzmite vlažnu krpu za posuđe i izbrišite što više suve paste od sode bikarbone. Stavite malo sirćeta u flašicu s raspršivačem i poprskajte svugde gde još vidite ostatke sode bikarbone. Sirće će reagovati sa sodom bikarbonom i nežno zapeniti.

Uzmite vlažnu krpu i izbrišite preostalu penastu smesu sirćeta i sode bikarbone. Ponavljajte postupak dok ne nestanu svi ostaci sode bikarbone. Po potrebi dodajte još vode ili sirćeta dok brišete kako bi rerna zaista postala čista i sjajna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.