U trendu

Efikasan i jeftin trik kako da u samo par poteza skinete kamenac sa slavine: Izgledaće kao nova

Očistite slavine prirodnim sredstvima koja već imate u kući

Postoje razni preparati koji se preporučuju za čišćenje i skidanje kamenca na slavinama, ali  pored njih postoje i sredstva koja možete pronaći u svojoj kuhinji, a koja su vrlo efikasna u otklanjanju kamenca.

Sirće

Ako vam se dogodila ta neprijatnost da je kamenac zapušio slavinu,  postoji vrlo jednostavno rešenje. Uzmete sirće, nakvasite krpu njime, omotajte je oko slavine i ostavite da stoji nekoliko minuta. Isperite, a ako efekat nije bio zadovoljavajući, onda probajte da kamenac očistite limunom.

Magični  sok od limuna

Od limuna se može pripremiti univerzalno sredstvo za čišćenje. U flašu s raspršivačem pomešajte sok od jednog limuna, 15 kapi eteričnog ulja limuna i litar vode. Osim što čisti, limunov sok uspešno uklanja i vodeni kamenac s kuhinjskih armatura i posuđa.

Za sprečavanje nakupljanja kamenca, ali i za poliranje, kuhinjske česme povremeno natrljajte sokom, odnosno kriškom limuna.

Sirće i limunska kiselina su idealno sredstvo za čišćenje kamenca, ne samo na slavini, već i drugih sanitarnih i kuhinjskih predmeta.

Naprskajte slavinu rastvorom i ostavite da odstoji 15 minuta. Starom četkicom za zube iščetkajte delove gde se pojavio kamenac.

Isperite vodom i slavina će zasijati kao da je juče kupljena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.