U trendu

Efikasan trik protiv buđi, kako da se zauvek rešite vlage i gljivica u stanu

Vlaga nakon tuširanja ili kupanja nakuplja se u kupatilu, koliko god vi brisali sanitarije i pločice. A gde god u vašem domu ima viška vlage, nakon nekoga vremena će se neminovno formirati buđ.

Stručnjaci za za čišćenje ventilacionih odvoda objašnjavaju kako buđ nije samo estetski problem, već takođe može uzrokovati probleme s disanjem, podstaći alergije, pa čak i oštetiti zidove i nameštaj. Kako je se rešiti?

Pre nego što se bacite na ribanje, stavite gumene rukavice, zaštitne naočare i pravilno postavljenu masku za lice. U kantu sa mlakom vodom dodajte deterdžent za posuđe. Ako čistite neporozne površine, umočite četku u rastvor i njome očistite površinu.

Za osetljivije površine upotrebite sunđer ili meku krpu. Porozni materijali koji su postali buđavi, poput tepiha, vrlo verovatno ćete morati da bacite. Kada buđ uđe u vlakna ili porozne materijale, može biti vrlo teško potpuno je se rešiti.

Kada buđ konačno uklonite, važno je da temeljito osušite tretiranu površinu. Uostalom, vlaga vas je zapravo i dovela u ovu situaciju. Koristite krpu za sušenje nameštaja, otvorite prozore ili postavite ventilatore kako biste ubrzali postupak sušenja.

Izbegavajte bojenje ili zatvaranje pobuđavelih površina. To možda može prekriti buđ, ali nije zagarantovano da će zaustaviti njen rast i kasnije može dovesti do ljuštenja boje, piše portal Real Simple, prenosi Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)