U trendu

Evo čime da zasladite kafu a da nije beli šećer – mnogo je zdravije

Ako želite zdraviju varijantu kafe nemojte je slediti običnim belim šećerom.

Tržište je preplavljeno različitim izvorima šećera, pa je ponekad teško odlučiti se za najbolju moguću varijantu. Nutricionisti i fitnes treneri se slažu da bi dnevno trebalo unositi minimalne količine šećera, odnosno da bi namirnice bogate šećerom trebalo da sadrže tek 10 do 15 posto hrane koju unosimo u organizam.

Kafu je najbolje da zasladite sledećim zaslađivačima:

1. Med

Postoje različite vrste meda, a vi izaberite svoj omiljeni. Med je odličan izvor vitamina i minerala, a odlikuju ga dobra antibakterijska svojstva. On umiruje upaljeno grlo, nadraženi želudac i celokupni probavni trakt. Jedina mana je što je kaloričan.

2. Kokosov šećer

Kokosov šećer se dobija iz biljnog soka kokosovih cvetnih pupova, koje se potom suši na visokim temperaturama i zbog kojeg ima tamniju boju poput smeđeg šećera. Bogat je izvor minerala. I on je kaloričan.

3. Smeđi šećer

Proizvod koji se dobija delomičnim rafiniranjem šećerne trske zbog čega ima tamniju boju od klasičnog rafiniranog šećera. Ima dosta lažnog smeđeg šećera, pa obratite pažnju.

4. Agava sirup

Ovaj prirodni zaslađivač dobija se iz južnoameričkog kaktusa. Slađi je i ređi od meda pa se koristi u vrlo malim količinama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar