U trendu

Evo kako ćete ukloniti sve fleke sa belog stolnjaka: Provereni trik koji odmah deluje

Posle prazničkih gozbi na vašim predivnim, belim stolnjacima mogu se pronaći najrazličitije fleke i ostaci hrane za koje vam se čini da ih nemoguće ukloniti bez skupih sredstava za mrlje ili dubinskog iskuvavanja tkanine. Ipak, postoje neka prirodna rešenja za fleke na stolnjaku.

Da biste uklonili fleke sa belog stolnjaka, probajte ove proverene trikove da uklonite najupornije mrlje od vina, kafe, masne i hrane sa “problematičnim” crvenim voćem sa belog stolnjaka, piše Stvarukusa.

1. Crno i belo vino

Fleke od crnog i belog vina prilično se teško skidaju, umeju i da ostanu na belom platnu i zauvek ga unište ako ne znate “cake” iskusnih domaćica. Čim primetite fleku, pospite je solju, a evo i zašto. Ovaj začin će apsorbovati višak tečnosti. Zatim, operite stolnjak u hladnoj vodi s dodatkom malo soli ili sode bikarbone. Ono što je važno da zapamtite jeste da nikada ne trljati mesto gde je fleka, već ga nežno tapkajte čistom krpom kako biste sprečili da se mrlja proširi i upravo tako ćete efikasno ukloniti mrlje.

2. Masna hrana

Ako zaprljate stolnjak masnom hranom, odmah upotrebite talk ili kukuruzni skrob. Stavite ga na fleku kako bi se upio višak masnoće. Nakon toga, nanesite deterdžent za sudove direktno na mesto i ostavite ga da deluje nekoliko minuta pre pranja. Koristite toplu vodu, ni slučajno nemojte koristiti vrelu jer bi mogla da učini da fleka ostane.

3. Kafa

Kafa je isto jedna od namirnica koje mogu da ostave upornu fleku, ali rešenje je jednostavno. Odmah obrišite zaprljano mesto vlažnom krpom, a zatim na njega nanesite mešavinu sirćeta i vode (u odnosu 1:1). Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a zatim operite stolnjak kao i obično.

4. Šumsko voće

Fleke od torti, kolača ili pita sa šumskim voćem mogu da deluju kao im nema pomoći, ali postoji trik kako da ih uklonite. Razbijte jaje, odvojite belance i nanesite ga na fleku. Belance će delovati kao magnet za boju. Nakon što se osuši, pažljivo ga sastružite sa stolnjaka. Operite tkaninu u hladnoj vodi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar