U trendu

Evo kako da podstaknete drvo novca da procveta, a sa njim i vaš novčanik: Dodajte ova 2 sastojka u saksiju

Krasula nije teška za održavanja, ali retko kome procveta. Vama će sigurno ako pratite ove savete.

Kada se na drvetu novca pojavi cvet, veruje se da to donosi bogatstvo i da možete očekivati značajno povećanje prihoda. Kako onda podstaći krasulu da procveta? Tajna je u starom triku!

Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, napredno i puno cvetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korenja, ali i na formiranje novih izdanaka. Takođe, azot podstiče zelenilo biljke, ali sa njim morate biti oprezni, jer u velikim količinama može nepovoljno uticati na krasulu.

Jedan od najboljih izbora za organsku prihranu krasule jeste od ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa 1 kašiku dobije tog praha pomiješajte sa šećerom i sa 1 kašikom zemlje. Sve dobro izmešajte, sipajte u saksiju, pa zalijte biljku. Za dodatni efekat možete samleti koru od banane koja je takođe odličan način da prihranite cvet.

Pored prihrane, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cveće osjeća vašu energiju, a ukoliko ga negujete sa puno ljubavi i osećanja, moguće je da će stalno rasti i razvijati se, piše Lovesensa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.