Evo kako da UŠTEDITE vreme, ali i energiju: Pravilo 60 sekundi za čišćenje KUĆE

Čišćenje stana ili kuće može da oduzme mnogo vremena. Čim očistimo stan, ponovo se skuplja prašina, pa opet moramo da prionemo na posao.

Zbog toga, svaka domaćica treba da razmisli na koji način sebi može da uštedi i energiju i svoje vreme.

Jedan od načina je svakako i upotreba jednominutnog pravila za čišćenje kuće.

Od kućnih poslova ne možete da pobegnete ako želite da živite u udobnom i čistom domu.

Ovo jednominutno pravilo podrazumeva da svaki zadatak u kući koji možete da uradite za 60 sekundi odradite odmah, bez odlaganja. U to spadaju svakodnevne stvari kao što su čišćenje stola, razvrstavanje opranog veša, pospremanje dokumenata, sortiranje pošte, brisanje prašine i slično.

Glavni cilj ovog pravila jeste da promenite svoj stav prema čišćenju kuće. Sigurno je da svaki put kad treba da sređujete kuću, vi razmišljate o tome kako biste najradije izbegli te poslove i kako želite da po ceo dan odmarate, a da vam kuća istovremeno bude blistava i čista.

Ne treba sebi da kažete “Imam toliko posla, nikako da počnem da radim”, već da prihvatite svoje obaveze i da sebi kažete da vam je potrebno samo malo truda kako bi sve bilo na svom mestu.

Pokušajte da neko vreme praktikujete ovo pravilo i vrlo brzo ćete osetiti razliku. Nemojte da zaboravljate da odmah uradite stvari koje mogu da se završe za 60 sekundi, jer će na taj način značajno skratiti veliko čišćenje, odnosno “generalku”.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.