U trendu

Evo kako da za samo 20 dinara uklonite ogrebotine sa laminata, parketa i drvenog nameštaja

Ogrebotine, kada je drveni nameštaj u pitanju, jednostavno su neizbežne.

U većini slučajeva mogu se odstraniti uz pomoć sredstava koje poseduje svako domaćinstvo.

Naravno, teško se možemo u potpunosti osloboditi većih ogrebotina, ali načiniti ih manje vidljivim je prilično jednostavno.

Ovih par sitnica iz kuće rešava vaše probleme sa izgrebanim drvenim površinama. Probajte i uverite se sami.

Orah

Običan orah je jednostavno, a istovremeno i efikasno rešenje za postojeće ogrebotine na drvenom nameštaju i podu.

Da biste postupak sproveli u delo, izvadite orah iz ljuske, prepolovite ga i jednom polovinom trljajte dijagonalno po ogrebotini. Zatim protrljajte ogrebotinu prstom kako biste ugrejali površinu, pa sačekajte nekoliko minuta da drvo upije ulja iz oraha.

Na samom kraju ispolirajte površinu mekom krpom i ogrebotini više neće biti ni traga.

Majonez

Ako na drvenoj površini postoje, ne samo ogrebotine, već i manje pukotine, dobro je koristiti majonez. Popuniti majonezom pukotine, skloniti višak i sačekajte par dana.

Zbog činjenice da je ovaj proizvod bogat uljima i proteinima, drvo će nabubriti i pukotina će se zatvoriti sama od sebe. Nakon toga, skloniti ostatke majoneza koji se nisu upili i ispolirati površinu.

Mešavina maslinovog ulja i sirćeta

Ova mešavina se lako priprema u kućnim uslovima. Biće potrebno 1/4 šolje deveto postotnog alkoholnog sirćeta i 3/4 šolje maslinovog ulja. Pripremljenim rastvorom treba prebrisati deo sa ogrebotinama i na suvo obrisati čistom krpom.

Jod

Ako je nameštaj tamne boje, najlakši i najbrži način – premazati ogrebotine povidon jodom. U zavisnosti od veličine ogrebotina, treba uzeti štapić za uši ili staru četkicu za zube, umočiti u jod i tretirati oštećenu površinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.