U trendu

Evo kako najlakše očistiti ekran laptopa: Tajna je u OVOME

Ovih dana svi provode više vremena gledajući u ekran laptopa, tableta ili računara što znači više šansi za mrlje od prstiju, slučajno kapanje kafe… Zbog čestog korišćenja trebalo bi da odvojimo vreme i za njihovo čišćenje.

Čišćenje ekrana
Ključ uspešnog čišćenja ekrana je da je manje više. Važno je da koristite najmanju količinu proizvoda za čišćenje i najblaži mogući pritisak da biste sprečili oštećenje ekrana.

Isključite laptop
Pre nego što krenete sa bilo kakvim čišćenjem čak i jednostavnim brisanjem prašine uvek isključite uređaj i iz izvora napajanja. Ovo treba da se uradi zbog bezbednosti, ali i zato što će vam tamni ekran pomoći da lakše vidite prašinu i prljavštinu.

Obrišite prašinu
Koristite čistu, suvu krpu od mikrovlakana da obrišete prašinu i što je moguće više mrlja. Vlakna u krpama od mikrovlakana imaju veću površinu od pamučnih krpa za hvatanje prašine i prljavštine. Mikrofiber takođe ne ostavlja dlačice, tako da nećete ostaviti nikakve ostatke. Presavijte krpu od mikrovlakana u kvadrat. Počnite od jednog ugla ekrana i idite niz ekran, lagano preklapajući svaku liniju dok brišete prašinu. Vodite računa o tome da ne pritiskate previše kako ne bi ostale ogrebotine.

Upozorenje
Nikada ne koristite papirni peškir ili novinski papir za čišćenje ekrana laptopa. Previše su grubi i mogu da izgrebu ekran.

Takođe važno je da nikada ne koristite vodu direktno iz slavine. Minerali sadržani u nefiltriranoj vodi mogu trajno da izgrebu ekrane laptopova.

Ne zaboravite ostatak laptopa. Baš kao i ekran vašeg laptopa, dobra je ideja da redovno čistite tastaturu i periferne uređaje kako biste uklonili mrvice, prašinu i ulja sa ruku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar