U trendu

Evo kako osušiti veš dva puta brže: Ovim trikom ćete uštedeti novac i vreme (video)

TikToker koji stoji iza profila ‘The Cosby Club’ podelio je nedavno trik za brže sušenje veša. Jednostavno je, ali deluje i uštedeće vam novac.

Prvo je ubacio veša koji treba osušiti, a na kraju je dodao peškir i pustio sušilicu.

„Gledajte ovo ako želite da sušite odeću dva puta brže. Ubacite peškir. Lagano. Jednostavno, ali funkcioniše“, rekao je.

@the.cosyclub

Simple but works! #fyp #fypシ #fypage #foryou #foryoupage #halloween #halloween2022 #lifehack #anime #blowthisup #loop #edit #greenscreen #humor #love

♬ Psycho Killer – Talking Heads

Prema rečima profesionalne čistačice Laure Avile, trik funkcioniše u stvarnom životu.

„Peškir upija deo vlage iz mokre odeće, što skraćuje ukupno vreme sušenja. Suvi peškir stvara više vazdušnog prostora u sušilici, što omogućava da vreli vazduh slobodnije cirkuliše. Na kraju, količina vode koju mašina za sušenje mora da ukloni je smanjena, tako da se veš brže suši“, rekao je Avila za Homes and Gardens.

Prema Whirlpool-u, prosečno vreme sušenja u mašini je 45 minuta, iako to zavisi od ciklusa. Osim dodavanja suvog peškira, postoje i drugi načini da se proces ubrza.

Jedan od načina je da proverite da li je mrežica za dlačice čista. Može se sastrugati prstima nakon svakog punjenja i treba ga temeljno čistiti svakih šest meseci. Takođe je potrebno očistiti otvor za ventilaciju iznutra i spolja. Za uklanjanje dlačica možete koristiti usisivač sa crevom ili četkom.

Whirlpool savetuje da se mašina za sušenje ne preopterećuje i da se ne koriste kuglice za sušenje. Oni sprečavaju da se odeća nakupi. Naravno, manje korišćenje mašine za sušenje će vam dugoročno uštedeti novac, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.