U trendu

Što više cvetova, više i novca: Evo šta treba da uradite da vam krasula procveta (VIDEO)

Krasula ili drvo novca je biljka koja se smatra simbolom izobilja. Mesnato lišće podseća na novčiće i vrlo je dekorativna, ali retko ko ima priliku da vidi kako krasula cveta.

Kada se na drvetu novca pojavi cvet, smatra se da to donosi bogatstvo i da možete očekivati značajno povećanje svojih prihoda. Cvetanje ove biljke se obično javlja najranije od 5. do 10. godine njenog života i evo koje uslove treba  da ispunite kako bi iznikao cvet:

Umereno je zalivajte jednom u dve nedelje, ali pazite na količine, jer previše vode može učiniti da koren biljke počne da truli.

Važno je da drvo novca stoji na svetlom mestu i da što duže uživa u dnevnom svetlu. Tada će imati više uslova da procveta.

Nahranite biljku, možete koristiti iste prehrane kao i za kaktus ili možete napraviti prirodno đubrivo od namirnica. U proleće, kada prođe hladno vreme, iznesite drvo novca na svež vazduh ili češće provetravajte stan. Da biste dodatno uvećali svoje prihode, krasulu bi trebalo da držite na određenom mestu u kući.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar