U trendu

Evo zašto ne možete da se izvučete iz siromaštva: Ove 3 stvari nikako ne držite u kupatilu, donose bedu

Zanimljivo!

Potrudite se da ove stvari što pre izbacite iz kupatila

Prema feng šui tradiciji smatra se da je kupatilo mesto koje najčešće ometa slobodan protok pozitivne či energije i da je zato važno posvetiti posebnu pažnju uređenju ovog dela doma.

Postoje određene stvari koje se prema feng šuiju zabranjene u kupatilu, jer se smatra da u ovom prostoru stvaraju nepovoljnu energiju i loše utiče na atmosferu i raspoloženje u domu, posebno na tok finansija u prostoru.

Evo koje 3 stvari treba izbaciti i izbeći kada je reč o feng šui uređenju kupatila:

1. Slavine koje cure su često najčešća greška. Curenje vode u umivaoniku, kd, tuš kabini ili iz vodokotlića smbolizije „curenje“ novca iz doma. Smatra se da curenje donosi siromaštvo, čini da se troškovi gomilaju, a novac izlazi iz vaše kuće. Zato je važno popraviti sve slavine i izbeći bilo akkvo kapljanje ili curenje vode.

2. Prazne bočice kozmetike, stare četkice za zube, izložene prljave peškire, smeće, slomljene stvari, polomljena ogledala, stalno pretrpana i otvorena korpa za prljav veš…

Svaki vid nereda u kupatilu čini da se iz njega širi loša energija ka celom domu. Potrudite se da sve prazno, slomljeno i nepotrebno izbacite iz kupatila. Ovo je prosto koji služi za održavanje čistoće, pa on sam treba uvek da bude uredan i čist. Kupatilo je najbolje uraditi u minimalističkom stilu,sa što manje stvari u njemu, kako bi se u njemu izbeglo „taloženje“ loše energije.

3. Veštačko cveće – Ukoliko želite da dekorišete kupatilo ili osvežite njegov izgled, nikada u njega ne unosite veštačko i plastično cveće. Ovo loše utiče na feng šui energiju, odiše umrtvljenom energijom, stagnira tok i zauzima prostor koji biste mogli iskoristiti za sveže biljke u kupatilu koje sjajno utiču an feng šui. Preporučuje se da u kupatilu gajite zlatni potos, bambus, paprat, zamija, ekuliptus, ženska sreća, čuvarkuća… Gajenje živih biljaka u kupatilu, u umerenoj količini može ulepšati prostor, ali doneti i srećnu, lepu energiju koja povoljno utiče na atmosferu u domu i finansije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.