U trendu

Evo zašto svi pričaju o cimetu u kući! Za savršenu čistoću i miris u domu, bez dosadnih insekata

Cimet nije samo za jelo!  Otkrijte kako ovaj začin može unaprediti vaš dom na sedam jednostavnih i kreativnih načina:

1. Pomoć biljkama: Da li se borite sa muvama oko svojih sobnih biljaka? Cimet je vaš saveznik! Posipajte malo cimeta po zemlji oko biljaka i rešite se ovih dosadnih insekata.

2. Prirodni osveživač: Umesto kupovnih osveživača prostora, napravite svoj prirodni miris za dom. Prokuvajte štapiće cimeta sa pomorandžinom korom i karanfilićima, i uživajte u divnom mirisu.

3. Odbija insekte: Mravi i drugi insekti ne podnose miris cimeta. Koristite ga kao prirodni repelent tako što ćete posuti malo cimeta duž prozorskih dasaka ili ulaznih tačaka.

4. Osveženje odeće: Dodajte štapiće cimeta u fioke ili ormare kako biste održali svežinu odeće. Vaša odeća će mirisati prirodno i nežno.

5. Prirodno sredstvo za čišćenje: Napravite pastu od cimeta, sode bikarbone i vode i koristite je za ribanje površina. Čisti, prirodni miris cimeta će obogatiti vašu kuću.

6. Protiv buđi: Cimet ima antifungalna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv buđi. Pomešajte eterično ulje cimeta sa vodom i naprskajte zahvaćena područja u kupatilu ili vrtu.

7. Osveženje tepiha: Napravite prirodni dezodorans za tepihe od cimeta, sode bikarbone i boraksa. Pospite ga po tepihu, ostavite da deluje nekoliko minuta, a zatim usisajte.

Ovo su samo neki od načina na koje možete koristiti cimet kako biste unapredili svoj dom na prirodan i kreativan način. Iskoristite prednosti ovog aromatičnog začina i uživajte u svežini i prirodnosti u svom domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.