U trendu

Evo zašto u posudu s brašnom treba staviti kašičicu

Da biste sprečili najezdu moljca, kada donesete brašno kući, prvo ga stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći da pobije sva jajašca, a evo još nekoliko korisnih za čuvanje brašna.

Možda se sećate iz detinjstva kako su vam baka ili majka ostavljale kašiku u brašnu. Ovaj stari trik se koristio kada se brašno čuvalo u ostavi. Inače, brašno je najbolje čuvati u staklenim posudama, a dodavanje metalne kašike pomoći će zaštiti brašna od štetočina, buba i insekata, piše City Magazine.

Umesto kašike možete koristiti i aluminijumsku foliju: oblikujte je u kuglu i ubacite u brašno. Ne ostavljajte posudu sa brašnom na svetlom mestu.

Toplota i sunčeva svetlost mogu izazvati kvarenje brašna. Umesto toga, pronađite mesto udaljeno od izvora toplote u stanu. Ako slučajno kupite više brašna nego što možete da iskoristite za nekoliko nedelja, napravite mesta u frižideru ili zamrzivaču.

Ne zaboravite da ga prethodno stavite u hermetički zatvorene posude. Ovako konzervirano brašno može se čuvati do godinu dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.