U trendu

Fantastični trikovi slavnih kuvara

Gordon Remzi, Marta Stjuart, Džejmi Oliver samo su neka od imena u svetu kulinarstva od kojih imate itekako šta naučiti.

Kako biste što brže omekšali maslac za slatka i slana jela, jednostavno ga narendajte i dodajte ostalim sastojcima, savjetuje holandski šef Van Veen. Kralj torti i kolača stručnjak je i za pite.

“Kako kora za tart ili quiche ne bi bila previše mekana od sočnog punjenja, pre stavljanja nadeva pospite testo sa nekoliko kašika usitnjenih krekera ili prezli koji će upiti višak tečnosti”, savetuje Rudolf.

Ako bundevu ubacite u rernu zagrejanu na 190°C i pečete desetak minuta, guljenje će biti brže i jednostavnije – otkriva omiljena američka kuvarica Marta Stjuart. Takođe, kestenje je najlakše oguliti tako da ih zarežete oštrim nožem i ostavite u ključaloj vodi desetak minuta.

Za čišćenje kivija i guljenje đumbira britanski šef Džejmi Oliver savetuje upotrebu kašike umEsto gulilice ili noža. Tako ćete oguliti samo koru a da ne bacite i puno mesa. Ako vam je ostalo viška vina, zamrznite ga u posudicama za led pa ih upotrebite za pripremu supa i soseva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar