U trendu

Fantastično rešenje koje štiti biljke od štetočina: Umesto pesticida koristite jedan sastojak iz kuhinje

Pesticidi i drugi hemijski agensi često mogu da nanesu više štete nego koristi cveću. Na sreću, postoje i prirodni sastojci koji štite vaše biljke od štetočina. Jedan od njih je i rastvor koprive, koji je poznat kao odličan „borac“ protiv svega što može da naškodi vašim biljkama.

To je vrlo lako učiniti, a rezultat će vas potpuno zadiviti. Za to se koriste vazdušni delovi biljke. Kilogram koprive bez korena potopite u 10 litara vode. Ostavite da odstoji 15 dana u hladu, najbolje na temperaturi od 18 stepeni. Mešajte rastvor svakog dana.

Rastvor će se vremenom zgusnuti i postati braon. Konačno će biti spreman za upotrebu kada se zbog ključanja više ne stvaraju mehurići vazduha.

Kada se smesa dovoljno zgusne, procedite je i uklonite delove biljke za kompost. Rastvor koprive je prirodni preparat za zaštitu biljaka u organskoj proizvodnji. Ovo rešenje snabdeva biljke kiseonikom i štiti ih od mnogih bolesti. Najbolje ga je koristiti tokom vegetacije, svake tri nedelje.

Čuvati rastvor na tamnom mestu u zatvorenoj posudi najviše godinu dana. Kada koristite, razblažite vodom. Uverite se da je odnos vode i rastvora 7:1.

Sipajte razređeni rastvor u bocu sa raspršivačem. Njime možete posipati one delove biljke koje su napale štetočine, a povremeno možete i zalivati biljku, piše Telegraf.

Hoćete li probati?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.