U trendu

Farmerke se peru posle ovoliko nošenja, a jedan sastojak nikako ne smete koristiti na teksasu

Farmerke nosimo uz baš sve, od običnih majica do elegantnih bluza, zimi uz džempere, leti uz kratke topove. Možda i najvažniji za mnoge ljubitelje ležernijeg odevanja. Dobro izgledaju u skoro svim dnevnim prigodama, a lepo se kombinuju i za večernje izlaske. Zato ne čudi da su jedan od najvažnijih odevnih komada u ženskom i muškom ormaru.

Budući da su farmerke deo garderobe većine ljudi, važno je znati kako ih pravilno oprati kako bismo sprečili njihovo bleđenje. Ispravno pranje farmerki znači voditi računa o resursima i koristiti isplative metode. U nastavku saznajte sve o pravilnom održavanju ovog popularnog odevnog predmeta.

1. Farmerke bi trebalo prati nakon 12 nošenja ili kad postanu vidljivo zaprljane jer ćete samo tako zadržati njihov prvobitni izgled.

2. Pre nego što ih ubacite u mašinu, sve mrlje očistite vlažnom krpom i malom količinom blagog deterdženta. O jednoj stvari treba posebno voditi računa ako ste napravili fleku. Važno je da ih nikako ne tretirate izbeljivačem, ako dođe na teksas, boja – bilo da je bela, crna ili indigo – odmah bledi.

3. Pre pranja farmerke okrenite naopako kako biste sačuvali boju tokom pranja.

4. Ako ručno pranje nije izvedljivo ili je jednostavno previše truda, odaberite nežni ili osetljivi ciklus na mašini za pranje veša s hladnom vodom i malom količinom deterdženta.

5. Koristite otprilike polovinu preporučene količine deterdženta jer farmerke ne zahtevaju puno sapuna za čišćenje.

6. Isperite farmerke hladnom vodom kako biste temeljno uklonili deterdžent.

7. Još jedan aspekt očuvanja boje je da ih držite podalje od mašine za sušenje. Toplota je prirodni katalizator bleđenja, zbog toga ne biste trebalo prati farmerke u toploj vodi i najbolje bi bilo da se suše na vazduhu, ali ako ih morate sušiti u mašini, koristite nisku temperaturu.

8. Ako vaše farmerke nisu vidljivo prljave, ali ih treba osvežiti, stavite ih u zamrzivač preko noći u zatvorenu plastičnu kesu. Hladnoća će pomoći u uklanjanju neprijatnih mirisa.

9. Alternativno, možete sami napraviti sprej za osvežavanje tkanine mešanjem jednakih delova vode i sirćeta u bočici s raspršivačem. Lagano naprskajte farmerke kako biste ih „osvežili“ između pranja, prenosi Jutranji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar