U trendu

Fatalna greška koju pravimo sa sudoperom, izbegnite je odmah

Kada ste poslednji put dobro oprali sudoperu? Ako ne možete da se setite, možda je vreme da koristite naše trikove kako biste što efikasnije očistili jedan od najvažnijih delova vaše kuhinje.

Sudopera je druga najprljavija površina u vašoj kuhinji, odmah nakon sunđera za pranje sudova. To je zato što se bakterije najviše umnožavaju u vlažnom okruženju koje se stvara kada perete sudove i „žive“ na sunđeru sa svim sitnim česticama hrane koje niste dobro isprali nakon pranja.

Dezinfekcija sudopere

Ako na površini lavaboa skladištite sirovo meso puno bakterija ili neoprano voće i povrće iz prodavnice, trebalo bi da očistite sudoper odmah nakon kuvanja/čišćenja ovih namirnica i ne čekajte na temeljno čišćenje vikendom.

Možete koristiti belo sirće ili razblaženo izbeljivač za dezinfekciju sudopera, vodeći računa da ne koristite izbeljivač na bilo kojoj površini koja bi mogla doći u kontakt sa hranom koju ćete jesti. Ne zaboravite da temeljno isperite sudoper nakon čišćenja izbeljivačem, prenosi Zadovoljna.hr.

Dezinfekcija odvoda

Poslednji korak ka besprekorno čistom sudoperu je dezinfekcija odvoda. Ovo bi trebalo da se radi otprilike jednom mesečno i trebalo bi da uključi sve predmete u sudoperu, kao što je štitnik za odvod koji sakuplja ostatke, u čišćenje. Da biste sve dobro očistili, sipajte jednu kašičicu izbeljivača pomešanog sa jednim litrom vode u odvod, uz uobičajeno nedeljno čišćenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar