U trendu

Fenomenalan trik: Ako ovako čuvate luk, traaće vam mesecima

Luk može trajati mesecima ako se drži u pravim uslovima…

Blogerka o hrani Pamela Rid, poznatija kao devojka sa farme iz Bruklina, ima neobičnu, ali veoma dobru i efikasnu metodu koja podrazumeva čarape, prenosi Express.

Postoje metode da vaše voće i povrće traje duže. Na primer, banane duže ostaju sveže ako im peteljke umotate u providnu foliju, dok paprike treba čuvati u fioci frižidera.

Postoji neobičan trik za čuvanje luka koji uključuje hulahopke ili najlonke, i treba ga držati na mestu sa protokom vazduha. Pamela je otkrila da sa ovom svojom tehnikom skladištenja luk treba da ostane svež mesecima.

Prvo se uverite da je luk potpuno suv pre nego što ga odložite. „Vlaga je vaš najveći neprijatelj kada čuvate luk, tako da je poenta da ga osušite“, rekla je Pamela.

Kako čuvati luk?

Zatim isecite par čarapa i ubacite jednu glavicu u nogu, zavežite čvor na čarapi i ubacite drugu glavicu luka. Pamela je rekla da je najbolje da se glavice luka ne dodiruju.

„To će sprečiti da se međusobno pokvare, ako dođe do truljenja. Takođe će vam omogućiti da bez problema skinete jednu glavicu jer ćete čarapu seći makazama“, rekla je ona.

Kada sve čarape napunite lukom, čuvajte ih na hladnom i suvom mestu. Ovim metodom, luk će trajati mesecima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.