U trendu

Fenomenalni trikovi za otvaranje tegli

Otvaranje tegli nekada zna biti neugodan posao. Mnogi se muče s otvaranjem tegli, što može biti iritantno ako ste gladni, a od omiljene hrane vas deli tvrdoglavi poklopac. Donosimo nekoliko praktičnih rešenja tog problema.

Uzmite kuhinjske rukavice

Obične gumene rukavice za čišćenje pomoći će vam u smanjenju trenja između tegle i ruke. Teglu obuhvatite rukom u rukavici pa ćete imati čvršći zahvat, a time je i verovatnost da ćete otvoriti poklopac bez teškoća puno veća.

Stavite teglu u toplu vodu

Teglu stavite u veću zdelu i napunite je toplom vodom ili stavite u sudoper i pustite da po njoj teče topla voda. Važno je da voda dopire do dela gde se poklopac spaja sa teglom. Ostavite tako oko minutu, a zatim obrišite poklopac i jednostavno ga otvorite bez problema.

Omotajte gumicu oko poklopca

Običnu gumicu omotajte oko poklopca toliko da bude čvrsta. Ako je veća gumica, omotajte je nekoliko puta. Važno je da dobro stegne poklopac. Koristite snažniju ruku i okrenite poklopac kako biste ga otvorili.

Omotajte poklopac folijom

Običnu foliju za umotavanje hrane ili plastičnu vrećicu omotajte oko poklopca tegle. Stavite je preko poklopca i pritisnite dok se nije dobro uhvatila, a zatim okrenite.

Koristite fen

Topao vazduh iz fena uperenog u poklopac tegle trebao bi pomoći da se metal raširi i time popusti pritisak. Dovoljno je 30 sekundi, a zatim uz pomoć peškira kako se ne biste opekli otvorite teglu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar