U trendu

Fleke od kafe postaće prošlost uz ovaj trik: Evo kako da ih efikasno uklonite sa samo 3 sastojka

Mnoga pića, uključujući kafu, čaj i crno vino sadrže tanine koji se lepe za tkaninu i tapacirane komade u domu, tako da ove mrlje može biti izuzetno teško ukloniti.

Odeća

Sunđerom umočenim u hladnu vodu lagano nakvasite mrlju ili potopite odeću u hladnu vodu na 30 minuta. Prethodno obradite mrlju sredstvom za uklanjanje mrlja i operite hlorom ili izbeljivačem na bazi kiseonika ako je sigurno za tkaninu. Ako je u vašoj kafi bilo mleka ili pavlake, obavezno koristite deterdžent sa enzimima koji će vam pomoći da razbijete mrlje, poput tečnog deterdženta.

Presvlake i tapacirani nameštaj

Pomešajte pola kašičice tečnosti za posuđe sa dve šoljice hladne vode. Čistom, belom krpom natopite mrlju spomenutom tečnošću. Ponavljajte dok mrlja ne nestane, a naposletku još jednom sa sunđerom umočenim samo u vodu pa pređite po istom mestu i osušite.

Tepih

Krpicom upijte što je više kafe moguće iz tepiha. Nakon toga pomešajte pola kašičice tečnosti za posuđe, pola kašike belog sirćeta i 2 šoljice tople vode. Čistom, belom krpom, utrljajte tu smesu u mrlju. Nanosite malo po malo i često upijajte tečnost sa krpicom sve dok mrlja ne nestane. na kraju priđite sa krpom umočenom u hladnu vodu i osušite, piše „Good Housekeeping“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar