Genijalan trik koji skoro niko ne zna: Za sekund skinite i očistite stakla na vratima rerne (video)

Mnogi muku muče sa zamazanim i masnim vratima rerne, bez ikakve ideje kako da stakla očiste temeljno i brzo. Tako je i jedna žena iz Australije otkrila da godinama nije mogla da ukloni nečistoće sa duplih stakala na rerni.

Pokušavala je uz pomoć sapunice i raznih sredstava da je izriba ali neki delovi su ostajali nedostupni. Međutim, njen suprug joj je pokazao da postoji genijalno rešenje koje olakšava čišćenje rerne i omogućava vam da pristupite celoj površini bez problema: dovoljno je samo da uklonite staklo iz okvira.

@cleanlikeapro

Most oven doors you can remove and clean between the glass. This video shows you how #ovencleaning #cleaninghack #cleaningtiktok #foryoupage

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Iako ste pomislili da za uklanjanje stakla zahteva posebno umeće ili upotrebu alata, video-snimak prikazuje da je ova tehnika toliko jednostavna – dovoljno je samo skinuti gornji deo okvira i nežno izvući staklo. Sada možete celo staklo lako da prebacite u sudoperu ili kadu i da ga dobro istrljate. Kada završite sa čišćenjem, vratite ga nazad u okvir i dobro ga pričvrstite.

Najbolje sredstvo za uklanjanje masnoće sa stakla rerne

Najpre sipajte malo sode bikarbone u činiju, pa dodajte vodu, tek toliko da napravite gustu smesu. Zatim pastu koju ste dobili razmažite po vratima vaše rerne i pustite da odstoji oko pola sata. Uzmite mokar sunđer i krenite sa ribanjem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.