U trendu

Genijalan trik za čišćenje rezervoara veš-mašine: Uradite samo ovu jednu stvar i nećete imati problem

Trik za čišćenje rezervoara veš-mašine koji je odmah postao hit

Sa starom četkicom za zube i s nekoliko kapi deterdženta za posuđe možete da izribate tvrdokornu prljavštinu koja se taloži u rezervoaru veš-mašine, prenosi „Mirror“.

Kako možete da očekujete da će se vaša odeća dobro oprati u prljavoj veš-mašini? O ovome retko ko od nas razmišlja jer verujemo da, zato što radi s vodom, veš-mašinu nije potrebno čistiti.

U popularnoj Fejsbuk grupi „Mrs Hinch Made Me Do It“ osvanuo je trik za čišćenje veš-mašine koji je odmah proglašen genijalnim.

Kada se jedna članica grupe preselila u novi stan, zgrozio ju je prizor prljave i zapuštene veš-mašine, pa je zatražila savet kako da joj vrati stari sjaj, jer se ispostavilo da je savršeno ispravna i da joj je potrebno samo generalno čišćenje.

Neko joj je savetovao da pokuša s tekućim deterdžentom za ručno pranje posuđa. Žena je poslušala savet i oduševila se rezultatom, koji je podelila na Fejsbuku. Starom četkicom za zube i s nekoliko kapi deterdženta za posuđe izribala je tvrdokornu prljavštinu koja se nataložila u rezervoaru.

– Zatim sam upotrebila sodu bikarbonu i sirće kako bih se rešila neugodnih mirisa. Na kraju sam rezervoar (fioku za prašak i deterdžent) i prostor iza njega naprskala sredstvom protiv plesni – otkrila je u grupi.

Takođe, savetovala je da su rezultati još bolji ako rezervoar pre ribanja umočite u vruću vodu, prenosi „Mirror“.

Njena objava je postala pravi hit:

– Vau, odličan posao! Moja veš-mašina isto izgleda katastrofalno. Moram ovo da isprobam – samo je jedan od mnogobrojnih komentara na Fejsbuku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar