U trendu

Genijalna ideja kako iskoristiti mrežicu u kojoj se prodaje voće (video)

Sasušena hrana je noćna mora za čišćenje – i često je potrebno mukotrpno ribanje i velika snaga kako bi se ona uklonila. Ali, jedna obožavateljica kuvanja je smislila genijalan način za brzo i jednostavno čišćenje posuđa – a kao dodatni bonus to uključuje i recikliranje.

TikTok profil pod imenom AllRecipes je objavio snimak u kojem pokazuju trik za korišćenje mrežastih vrećica u kojima se kupuje voće povrće u svrhu sunđera.

@allrecipes

A hack that actually works! #blownaway #kitchenhack #cleaninghack #nowaste #genius

♬ original sound – Allrecipes

– Ne bacajte ove vrećice, iskoristite ih za ribanje posuđa – rekla je žena u videu pre nego što je pokazala koliko efikasno deluje ovaj improvizovani alat za čišćenje.

Naime, mrežastu vrećicu je iskoristila na velikoj posudi za pečenje na kojoj je bila neka vrsta sasušenog sosa na bazi paradajza, a vrećica se odlično pokazala u uklanjanju suvih ostataka.

– Pogledajte ovo! Ovo je bolje od čelične žice – rekla je žena u videu dok je pokazivala blistavo čistu posudu.

– Nikad mi to nije palo na pamet! – napisao je neko u komentarima, dok je drugi dodao: ‘Super ideja!’.

Žena iz videa je u komentaru na video otkrila da čistači od vrećica za voće i povrće odlično rade i na prljavim radnim pločama.

Jedna žena je pak napisala da je već godinama obožavateljka ovog trika: ‘Radim ovo godinama, mislila sam da svi to rade’, piše The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)