Genijalno otkriće: Jedan deo pegle skoro niko ne koristi, a neophodan je!

Peglanje se ubraja u ne tako omiljen kućni posao mnogih žena, dok ga neki smatraju odličnom terapijom nakon napornog i stresnog dana.

Međutim, sve domaćice znaju kakvu frustraciju može izazvati loše podešena temperatura na pegli, jer ona može da zagori i u najgorem slučaju ošteti odeću. Neretko se dešava da peglajući preko rubova majica i košulja, nesmotreno odeća izbledi i nije više za korišćenje.

Predeo košulje oko dugmića ili rubova oko vrata poseban su izazov jer koliko god bili oprezne prilikom peglanja, odevni predmet se mora okretati kako bi se dobro zahvatio svaki deo tkanine. Revolucionarno rešenje za taj problem, koje mnoge dame verovatno nisu znale, postoji upravo na pegli. Taj deo aparata i te kako ima svoju praktičnu namenu, a evo o čemu je reč.

Na dizajn pegle verovatno mnogi nikad nisu obraćali pažnju, kao ni na to čemu i zašto služi prorez pri dnu ploče. Većina je verovatno mislila da se radi o nekom ukrasnom detalju.

Naime, prorez pri dnu svake pegle namenjen je za peglanje rubova majica, naročito onih debljih koji su nepristupačni i nezgodni za redovno peglanje. Prolaskom pegle sa prorezom kroz taj deo opeglaćete majicu kako treba, bez stvaranja belih tragova ili neravnina. Verujemo da će nakon tog saznanja mnogim damama peglanje biti olakšano i da će ga zavoleti.

@k.aza.f

Da li ovako neko već radi ili samo ja nisam znala za ovo 😅

♬ As It Was – Harry Styles

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.