U trendu

Golubovi se plaše ovih stvari, postavite ih na terasu i neće vam dosađivati

Ako ne želite da golubovi zauzmu vaš balkon i pretvore ga u svoj dom, evo nekoliko efikasnih metoda za odvraćanje jednom za svagda.

Ova rešenja su veoma jednostavna, a sve što vam je za njih potrebno već imate u svom domu.

1. Aluminijumska folija
Oni koji su probali trik sa aluminijumskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poenta je da se terasa što više ukrasi folijom, golubovi neće imati hrabrosti da joj priđu. Takođe možete da se i poslužite i dodatnim trikovima poput ovih:

2. Šareni elementi
Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Podstaknute vetrom, odvratiće golubove. Isti efekat možete postići i plastičnim kesama, plastičnim flašama, velikim balonima, CD-ovima ili plastičnim vetrenjačama.

3. Gel ili svetleće trake
Trake ultraljubičaste boje, reflektujuće svetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi videti kao vatru na balkonu i neće sleteti.

4. Traka sa bodljama
Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povredi ptice. Umesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno da sede.

5. Ribolovačka mreža
Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar