Golubovi se plaše samo ovoga: Stavite ga na terasu i bežaće glavom bez obzira

Više nikada vam neće dosađivati

Golubovi su ptice koje se nalaze svuda oko nas, a kada slete na našu terasu, nimalo nije prijatno.

Ukoliko ne želite da golubovi zauzmu vaš balkon i pretvore ga u svoj dom, imamo nekoliko efikasnih metoda za odvraćanje golubova jednom za svagda.

Ovo svaki čovek mora da zna jer su rešenja veoma jednostavna, a sve što vam je za njih potrebno već imate u svom domu.

1. Aluminijumska folija

Oni koji su probali trik sa aluminijumskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu dolazili na njihovu terasu. Poenta je da se terasa što više ukrasi folijom, golubovi neće imati hrabrosti da joj priđu. Takođe možete da se i poslužite i dodatnim trikovima poput ovih:

2. Šareni elementi

Iznad balkona stavite konopac i vežite trake od obojenih materijala ili folije. Podstaknute vetrom, odvratiće golubove. Isti efekat možete postići i plastičnim kesama, plastičnim flašama, velikim balonima, CD-ovima ili plastičnim vetrenjačama.

3. Gel ili svetleće trake

Trake ultraljubičaste boje, reflektujuće svetlosti i hologramske trake dostupne su na tržištu. Postoje i gelovi, a najvažnije je da će ove boje golubovi videti kao vatru na balkonu i neće sleteti.

4. Traka sa bodljama

Izaberite traku sa plastičnim, tupim šiljcima, jer metal može da povredi ptice. Umesto trake, možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Montirajte ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno da sede.

5. Ribolovačka mreža

Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći na balkon ili prozor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.