U trendu

Govori sve o vama: Ova prostorija je vizitkarta vaše kuće, nikada je ne zanemarujte

Prva stvar koju ljudi vide kada uđu u kuću je hodnik. To je deo kuće ili stana koji daje prvi utisak o domu i govori o sklonostima vlasnika. Hodnik ili predsoblje možemo nazvati i vizitkartom kuće. Osim estetskog momenta, važno je i da predsoblje bude funkcionalno. Možete koristiti sve raspoložive dizajnerske trikove kako biste ovo mesto načinili podjednako bitnim i udobnim, a ovo su neki od njih:

Neka u predsoblju sve bude na svom mestu

Svaka čast dizajnu, ali nered se nikada ne prašta! Ako ste poput većine ljudi, vaš ulaz lako može skliznuti u provaliju prenatrpanosti. Ovo je mesto gde svi, apsolutno svi – od dece, gostiju, pa čak i kućnih ljubimaca, ostavljaju poneki svoj komad garderobe ili igračke. Zato je najbolji prvi savet za opremanje ovog dela doma – sve mora imati svoje mesto. A kako biste to i postigli, realno sagledajte sebe i svoju situaciju. U savršenom svetu vaša deca bi okačila rančeve u svojoj sobi, muž bi ostavio svoju torbu na nekom drugom mestu, pas bi igračku odneo u svoju kućicu… Posmatrajte sebe i svoje navike kao i navike svojih ukućana i u skladu sa tim donesite odluku kakav je hodnik zapravo potreban vašem domu.

Okrečite ga u svoju omiljenu nijansu

Osim ukoliko vaša omiljena nijansa nije bela – slobodni ste da izaberete baš onu boju koju najviše volite i time svom hodniku priuštite onu osnovnu, tematsku koncepciju koja će poslužiti za kasniji apdejt prostora.

Volite plavu – dajte svom predsoblju duh mediterana! Ljubitelj ste zelene – neka vaš hodnik postane neka vrsta unutrašnjeg parka! Možda je vaš izbor ipak ružičasta – neka onda svi već na samom ulazu budu svesni da imaju posla sa nepopravljivim romantikom.

Poigrajte se bojama, dodajte zidovima i poneko ekstravagantno umetničko delo ili pak ogromno ogledalo, i uživajte u oduševljenju okoline.

Neka govori umesto vas

Ne suzdržavajte se! Sve ono što se ne usuđujete da isprobate u drugim  prostorijama u kući, slobodni ste da isprobate upravo ovde. Hodnik savršeno “trpi” sve stilove – od rustičnog, preko industrijskog, do romantičnog…. ali najbolji osećaj ostavlja kada počiva na principima eklektičnosti. Pomešajte zato boje, obloge, kontraste, teksture, sve što vam pada na pamet. Ne zadovoljavajte se tradicionalnim nameštajem, unesite u ovaj deo stana malo originalnosti i neočekivanog.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar