Greška koja privlači bubašvabe u vaš dom, a lako je možete izbeći

Sve dok postoji ulazna tačka u obliku pukotine ili rupe, bubašvaba se može provući kroz nju i završiti u vašem domu, garaži ili na oba mesta.

Iako se bubašvabe mogu probiti unutar gotovo svake građevine, neće se dugo zadržati osim ako nemaju tri stvari: hranu, vodu i sklonište, prenosi House Digest.

Lako je proveriti da vam ne curi slavina ili da vam hrana nije napolju nakon što padne mrak, ali postoji još jedna stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju, a koja možda drži bubašvabe u vašem domu: nered.

Nered je čest u mnogim kućama. Može biti u obliku odeće na podu vaše spavaće sobe ili tamnom ormaru, ili u obliku raznih predmeta razbacanih po komodi. Dobra vest je da se nered može lako izbeći ili ukloniti dovoljno brzo da se spreči da bubašvabe postanu vaši novi cimeri.

Zašto bubašvabe privlači nered?

Bubašvabama je potrebno sklonište da bi preživeli, baš kao i nama, i nisu izbirljivi oko toga gde će ga pronaći. To znači da ako završe u sobi s gomilom odjeće, časopisa i drugih predmeta na podu, imaće mnogo mogućnosti za skrivanje.

Svaki odevni predmet, svaki časopis i svaki drugi predmet koji prekriva površinu i stvara prazninu ispod je poput malog skloništa za bubašvabe.

Vlaga je još jedan faktor na koji treba obratiti pažnju. Ako ispod nereda, kao što je pod u kupatilu, ima vlage, to područje lako može postati leglo bubašvaba, prenosi N1.

Kako biste uklonili ovaj rizik, pokušajte da u potpunosti sprečite nered ili barem redovno čistite svoj dom (barem jednom nedeljno). Što je manje nereda u kući, to je manje mesta za skrivanje bubašvaba. Što je manje mesta za skrivanje, manja je verovatnoća da će se bubašvabe zadržati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.