U trendu

Greška koju mnogi prave na ulasku u dom, a donosi nesreću: Obuću iza vrata nikada ne ostavljate ovako

Preduzmite pametne korake i unesite u kuću harmoniju, sklad i ljubav

Nadaleko je poznata drevna kineska praksa Feng šui, uređenje objekata za harmoniju i ravnotežu koji je ključni aspekt dizajna enterijera.

Iako mnogima deluje da ju je teško uspostaviti, zapravo se lako može pogrešno izvesti. Stručnjaci za dizajn za Feng šui otkrili su šta to ne treba raditi i kako da ispravite greške koje pravite u domu.

Biljka za dobrodošlicu

Vreme je da pri ulasku u dom osetite onu pravu energiju i tako se rešite problema sa dizajnom, piše „Real homes“. Postavite biljke na ulasku u dom, odnosno u hodnik. Poželjno je da one spadaju u grupu biljaka koje prečišćavaju vazduh. Predlog Džonatana Fakonea jeste da odaberete potos ili biljku zmiju.

Obuća iza vrata

Da li vam se dešava da ne možete da otvorite vrata jer vam „zapinje“ obuća iza njih? Ta obuća će otežati kretanje kroz hodnik. Isto važi i za jakne i kapute. Napravite organizator iza samih vrata i pokušajte da raščistite hodnik što je više moguće.

Ogledalce, ogledalce

Ovo je jedina stvar koju mnogi dizajneri imaju u svojim hodnicima, posebno ako su oni manji. Njihovo postavljanje je neverovatno važno za feng šui. Istina je da možete biti iznenađeni i možda uznemireni kada uđete i vidite sebe, ali to će dati posebnu energiju vašem domu.

Ne izuvajte cipele u hodniku

Kada uđete u kuću i izujete obuću je greška prema Feng šuiju.

– Osećaj koji imate kada prođete kroz ulazna vrata je osećaj lakoće pa zato treba da se posvetite da taj prostor bude bez nereda. To znači da svu poštu treba da sklonite iz kutije u kojoj ih držite kao i da svaki par obuće i odeće sklonite na svoje mesto – kaže Džonatan.

Zato treba svu zimsku odeću skloniti kada je toplo vreme i obrnuto.

Zanemarivanje elemenata

Znate da postoji pet elemenata: zemlja, vatra, voda, metal i drvo. Predlog dizajnera jeste da imate u hodniku jedan predmet od ovih materijala. Recimo, neka metalna skulptura sa motivom vode ili neki drveni nameštaj. Ravnoteža između ovih elemenata stvara dobru energiju i harmoniju na samom ulasku.

(Ona.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar