U trendu

Greška koju pravimo ubija cveće: Evo šta da radite da buja kao iz vode

Kako da pravilno očistite sobne biljke od prašine – ovo su saveti koji će učiniti da duže cvetaju i listaju!

Adekvatno zalivanje, prihrana, presađivanje biljaka, sunčeva svetlost i nega neophodne su za razvoj sobnog cveća. Međutim, jednu grešku mnogi prave, a uzrokuje da liske požute i biljka uvene. reč je o prašini koja se često nahvata na liskama i ne dopušta da biljke normalno dišu.

Takođe, prašina može sprečiti biljke da upijaju sunčevu svetlost, a kao posledica toga smanjiće se nivo hlorofila koji je neophodan da bi biljka bila zdrava. Zbog toga je jako važno da liske biljaka redovno čistite i uklanjate sloj prašine. Osim što će izgledati lepše, učiniće da budu zdrave, bogatije i bolje se razvijaju. Da bi vaše sobne biljke što bolje cvetale i listale, neophodno je da ovo uradite bar jednom sedmično!

Ovaj postupak je vrlo jednostavan, potrebna vam je samo vlažna krpa sa kojom ćete nežno obrisati biljke. Važno je da očistite površinu i ispod lista, kao i stablo. Najbolje je koristiti običnu mlaku vodu, ali se za negu nekih biljaka (na primer, fikusa) preporučuje da očistite biljku pivom – posle toga će liske posebno sijati.

U ovu svrhu možete koristiti i bocu sa raspršivačem, pa poprskati biljke vodom, a zatim prebrisati. Važno je da ne preterate sa količinom vode kod biljaka koje ne trpe prekomerno zalivanje. Manje sobne biljke možete i „istuširati“ u kadi ili tuš kabini.

Tokom čišćenja listova, ne zaboravite da uklonite stare liske ili uvenule cvetove kako bi nove mogle neometano da se razvijaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar