Greške u uređenju zbog kojih vaš dom izgleda prenatrpano (foto)

Ponekad nismo ni svesni da zbog određenih stvari koje gomilamo u domu, stvaramo utisak natrpanosti i samim tim i neurednosti.

Unazad nekoliko godina fokus uređenja doma je na minimalizmu kako bi se postigao utisak većeg prostora koji nas neće gušiti. Budući da smo proteklih meseci najviše boravili kod kuće, mnogi su poželeli da svome domu daju novi sjaj i učine ga lepšim za život.

Kako bi prostor izgledao veći, odlična ideja je da sve one stvari koje ne koristite baš svakodnevno, ali su vam ipak potrebne, stavite u kutije. Osim što je to vrlo dekorativno, po tako odloženim stvarima neće ni padati prašina. Izbor kutija je danas zaista veliki pa imate bezbroj mogućnosti kako da ih efektno uklopite u prostor.

Ako i vi imate osećaj da vam hronično nedostaje prostora u domu, možda i vi pravite gomilate određene komade zbog čega sve izgleda prenatrpano.

Sobne biljke

Bez sumnje sobne biljke će ulepšati svaki prostor i dati mu posebnost, ali dizajneri se slažu da je bolje umesto puno manjih biljaka uzeti jednu veću koja će zauzimati središnje mesto u domu

Slike

Dizajneri interijera savetuju da iz prostora izbacimo sve ono što nema nikakvu emocionalnu vrednost. Uokvirite lepe crteže dece ili zadržite, ako imate, slike određene umetničke vrednosti. Sve više od toga će stvoriti utisak neurednog prostora.

Jastuci

Da, ponekad nam se čini kako jastuka nikad nije dosta ali nikako ne treba preterivati jer mogu ugušiti prostor. Ako ne možete bez jastuka, bar neka budu svi bar jednaki.

Prostirke

Ako imate previše prostirki ili tepiha na podu, to takođe ne izgleda dobro u celini. Previše tepiha u jednom prostoru može biti i te kako stvoriti kontraefekat i biti neprivlačno. Umesto brojnih prostirki na podu, odaberite radije veći tepih u koji ćete uložiti više novca. Ovakav komad možete smestiti ispod nameštaja – to će otvoriti sobu, čak i ako je to mali prostor.

Ukrasi

Takvi mali detalji daju posebnu draž svakom prostoru. Ali krcate police svime i svačim definitivno nisu dobra ideja. Radije uložite u jedan veći komad koji vam nešto znači i dajte mu istaknuto mesto u domu. Budite nemilosrdni i izbacite sve one ukrase koji vam više ne donosi radost i samo skupljaju prašinu. Čim očistite prostor, postiže se efekat prozračnosti i utisak boljeg protoka energije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.