U trendu

Hladnoća vam ulazi ispod vrata i prozora? Jeftino rešenje kako da smanjite račune za grejanje

Zbog hladnijeg vremena i sve većih računa za energiju, najvažnije je osmisliti kako svoju dom održati toplim zimi.

Možete potrošiti dosta struje kako biste ga zagrejali, ali vaš novac odlazi bespovratno ako kroz prazan prostor ispod prozora i vrata prolazi hladnoća. Ali postoji jeftino rešenje koje će pomoći da sačuvate toplotu u svom domu.

Šta čuva toplotu doma

Ova praktična stvar je vrlo popularna i mnogi je već imaju u svom domu.

U pitanju je „cev“ od stiropora koju možete kupiti po vrlo pristupačnim cenama u bolje snabdevenim prodavnicama alata. Rezultat koji se postiže korišćenjem potpuno će vas oduševiti. To je zapravo jedan od najboljih načina da sačuvate toplotu i vodite brigu o računima za struju.

Ova „cev“ je isečena u sredini i dovoljno je da je samo stavite ispod svojih prozora i vrata. Hladnoća više neće ulaziti u vaš dom. Raširite razrez i navucite na donju stranu svih prozora i vrata. Elastični stiropor će se prilagoditi svim oblicima, a vaš dom će zadržati toplotu, prenosi Espreso.

Postoji još jedan jednostavan trik koji možete da uradite sami. Sve što treba preduzeti  je da zalepite samolepljivu penastu traku na okvir prozora (ili zamoliti lokalnog majstora da obavi posao).

Sve dobro zatvorite

Ovaj deo se možda čini previše očiglednim, ali to je i razlog zašto ga je lako prevideti. Ostavljanje otvorenih vrata brz je način da toplota nestane iz prostorije, a to znači da je veća verovatnoća da ćete uveče pojačati centralno grejanje. Jednostavno zatvaranje vrata pomoći će vam da održite toplotu u kući zimi. I naravno, isto važi i za prozore, piše Ideal Home.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar