U trendu

Iako je neverovatno lep ukras, ovu sobnu biljku ne dirajte bez rukavica

Zbog neadekvatne nege tokom zime sobno cveće često ne dočeka proleće. U stanovima sa centralnim grejanjem biljkama su potrebne visoka vlažnost vazduha i ujednačena sobna temperatura. Donosimo vam kratka uputstva kako treba da se ponašate s nekim vrstama cveća koje se obično gaje kod nas.

Difenbahija

Traži svetlost i tokom zime je zalivajte na svakih osam dana. Prija joj visoka vlažnost vazduha, a sobna temperatura ne bi trebalo da bude ispod 15 stepeni. Listovi se održavaju brisanjem vlažnim sunđerom ili krpicom. Sok difenbahije je otrovan, pa uvek stavite rukavice kada radite oko nje.

Fikus sa sitnim lišćem

Odgovara mu mnogo svetla i zbog njegovog nedostatka opada mu lišće, a ne podnosi ni česta premeštanja i promaju. Zimi ga zalivajte jednom u deset dana, a orošavajte svakodnevno mlakom vodom. Listove održavajte tuširanjem jednom mesečno.

Ljubičica

Čuvajte je na južnim prozorima, a zalivajte je dva puta nedeljno tako što ćete sipati vodu u podmetač. Listove ljubičice čistite jednom do dva puta mesečno mekom četkicom i ne orošavajte je. Obavezno secite one najmanje listiće u sredini, da bi ljubičica cvetala.

Anturijum

Zalivajte ga jednom nedeljno odstajalom vodom i čuvajte ga od promaje. Obavezno mu obezbedite visoku vlažnost vazduha, a listove brišite vlažnom krpicom dva puta mesečno. U toku zime anturijum se ne prihranjuje, prenosi informer.rs.

Spatifilum

Traži više svetlosti i pogoduju mu mesta na južnoj strani. Zimi se zaliva jednom nedeljno. Temperatura prostorije ne bi trebalo da bude ispod 16 stepeni, a listove brišite vlažnom krpicom dva puta mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar