U trendu

Idealno za dvorište: Ove otporne vrste cveća uspevaju u svim uslovima i ne traže previše vremena

Zaposleni ljudi, kao i oni koji žive u krajevima gde je tlo kamenito ili zemlja nije naročito plodna, često misle da je održavanje bašte za njih nemoguća misija. To je daleko od istine, tajna je samo u odabiru odgovarajuće vrste biljke.

Idealno je cveće ono koje uspeva u svim uslovima i kome nije neophodno posvetiti previše vremena.

Biljke poput perunike ili božura imaju plitko korenje, pa ih kamenje pod zemljom neće ometati da rastu. Takvi su, na primer, božuri i perunike, koji cvetaju u proleće.

Ukoliko imate mnogo drveća u dvorištu, pa mislite da cveće neće imati dovoljno sunca, mali i veliki zimzelen su idealne biljke za vas. Osim što uspevaju na senovitim mestima, stvaraju i bajkovitu šumsku atmosferu. Kako mu i samo ime kaže, u pitanju je zimzelena biljka kojoj ne smetaju ni niske temperature.

Cvetaju u toku kasnog proleća i leta, otporni su i dobro uspevaju svuda.

Ne ​​zaboravite na begonije. Ove lepotice uspevaju čak i na najjačem suncu, ako se redovno zalivaju, ali i u senovitom delu dvorišta.

Kako bi vaše dvorište bilo ukrašeno cvećem u toku cele godine, odaberite sadnice koje duže traju, poput ukrasnog luka. Bujni neven, koji je nekada bio neizostavan inventar svakog seoskog dvorišta, poprilično je zahvalan i uspeva u težim uslovima, prenosi večernji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar