U trendu

Imaćete najlepšu baštu ovog proleća samo ako izbegnete ove greške, savetuju vrtlari

Čak i najbolji baštovani prave greške u početku. Baštovanka deli neke od grešaka koje je napravila u prošlosti kada je uzgajala svoju baštu i otkriva savete kako da ih izbegnete.

Grm ruzmarina

Baštovanka je rekla da je videla ruzmarin pored puta i pomislila da može da razmnožava biljku. Stavila ga je u vodu kada je stigla kući, ali nikada nije izrasla novi pupoljci, piše Express, a prenosi N1.

Na kraju je biljka uvenula.

Ne postavljate mrežu protiv insekata dovoljno rano

Mreža za baštu može pomoći da insekti budu podalje od vaših biljaka. Baštovanka je rekla da tokom leta nije postavila mrežu dovoljno rano, pa su moljci pojeli većinu njenog kupusa.

„Došao je moljac i potpuno uništio moju baštu. Sledećeg leta koristiću mrežu“, rekla je ona.

Uzgajanje rotkvice u neplodnom tlu

Rotkvice se prilično lako uzgajaju, ali ipak morate da im obezbedite prave uslove.

Baštovanka je rekla da nije imala dovoljno hranljive zemlje za svoje rotkvice, pa su biljke na kraju postale male i nejestive.

Odabir biljke za koju je potrebno nešto što nemate

Baštovanka je rekla da je jako želela da uzgaja cveće, ali je odabrala ono za koje nije imala uslove. Nije imala prostor u dvorištu koji je dugotrajno izložen sunčevoj svetlosti.

Sadite krompir prerano

Krompir treba saditi u rano proleće, u martu, aprilu ili maju. Ako ih posadite prerano, možda neće imati zdrav rast ili uopšte neće rasti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.