Imate bele patike? Uz pomoć ovih jednostavnih saveta lako ćete ih održavati

Održavanje belih patika zna da bude zahtevno, a rezultati nakon čišćenja nikada ne mogu biti kao kada ste ih prvi put ugledali na polici i odlučili da ih kupite. Ali, postoje jednostavna rešenja uz pomoć kojih ćete moći da održavate izgled vaših belih patika, piše Klixba.

Materijali od kojih su napravljene patike određivaće kako ćete ih čistiti i koliko će to trajati, ali postoje neki univerzalni koraci. Planirajte pet minuta do sat vremena za čišćenje u zavisnosti od vrste obuće koje imate i koliko su prljave. Kako biste pomogli cipelama da zadrže svoj oblik, počnite tako što ćete ih napuniti nekom tkaninom ili novinama. Tako se obućom lakše rukuje, a materijali upijaju tečnost koja prođe.

Ako imate četku za cipele, upotrebite je za uklanjanje prljavštine. Stara četkica za zube, mekana četkica za nokte ili čak mekana krpa takođe će poslužiti. Ovde je cilj ukloniti svu prašinu i prljavštinu bez grubih pokreta, prenosi Poslovni.

Kožne patike

Kožne patike se najjednostavnije čiste. Uzmite deterdžent za sudove i sunđer i u posudi s vodom napravite penu. Laganim pokretima čistite patike mekšom stranom sunđera. Ako su baš prljave okrenite sunđer na drugu stranu i pažljivo ribajte.

Platnene patike

Platnene patike mogu biti zahtevne za čišćenje, ali one mogu izdržati jače ribanje. Nakon što ste pomešali malo sredstva za pranje sudova i vode, kružnim pokretima očistite cipele četkicom za zube. Kada ste gotovi, obrišite ih mokrom krpom kako biste uklonili preostalu penu. Ostavite patike da se dobro osuše.

Pletene cipele

Ove patike su noćna mora za čišćenje. Ako prejako ribate, možete oštetiti tkaninu. Zato umočite čistu krpu u sapunicu i nežno izribajte patiku. Kako biste zadržali strukturu patika, radite što je više moguće u smeru pletiva. Obrišite sve ostatke sapuna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.