U trendu

Imate crvenu posteljinu? Bolje da je ne koristite jer privlači ovo!

Ako nikad niste imali stenice u krevetu, smatrajte sebe srećnikom. Ta mala stvorenja postaju sve više otporna na insekticide i kao rezultat, uzrokuju mnogo više štete.

Studija je sprovedena na Univerzitetu na Floridi i Unijskom Koledžu u Linkolnu. Stenicu su stavili na sredinu šolje i dali su 10 minuta da izabere jednu od obojenih tkanina.

Par različitih varijacija testa je uzeto u obzir kao što je: testiranje buba koji žive u krevetu u različitim životnim dobima, različitim polovima, individualne bube protiv drugih buba, i nahranjene bube protiv gladnih buba.

Ako želite da spavate noću i ne želite da vas bube ujedu, najbolje je da izbegavate tamne boje, pogotovo crnu i crvenu. Eksperimenti su pokazali da bube koje žive u krevetu, izabraće utočište bazirano na boji prilikom kretanja u svetlu.

–Mislimo da stenice preferiraju crvenu boju zbog boje krvi i zbog toga što se sa time hrane– rekla je doktora Korejn Meknil.

Još jedna studija pokazuje da stenice preferiraju crni i crveni materijal. Ove bube uzrokuju nezgodne ujede tako što vam sisaju krv u toku noći. Privučene na toplotu tela i ugljen dioksid, oni grizu kožu i hrane se vašom krvlju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar