U trendu

Imate li kaktus u kući: 4 razloga zbog čega svaki dom mora da ima ovu vrstu biljke

Kaktus će oživeti vaš prostor ili uneti dašak ličnosti u vaš dom. Evo samo glavnih razloga zašto bi ovu veličanstvenu biljku odmah trebalo da naselite u svoj stan.

Nisu potrebni posebni uslovi

Pronalaženje gde staviti saksiju za kaktuse u kući je uvek lako, jer je čak i najuži prozorski prag pogodan za to. Najvažnije je da ima dovoljno svetla, zbog njegovog nedostatka, kaktusi se rastežu i gube svoju privlačnost. Trnje se najbolje oseća na istočnim i južnim prozorima.

Ne zadaje mnogo problema

Kaktusi lako tolerišu sušu, jer su u stanju da dugo zadržavaju vlagu u svojim mesnatim stabljikama. Zbog toga se domaći trn može bezbedno ostaviti bez nadzora najmanje nekoliko nedelja. Naravno, ne možete bez zalivanja. Od leta do jeseni, zalijte kaktuse jednom u 10 dana, od februara do marta ne više od dva puta mesečno.

Đubrenje kaktusa takođe često nije potrebno. Od aprila do septembra, jednom mesečno dovoljno je napraviti sredstva za kaktuse ili sukulente.

Prelepo cvetaju

Iako period cvetanja kaktusa ne traje dugo, ali u ovom trenutku oni svojom lepotom zasenjuju sve biljke oko sebe. Na primer, Mammillaria: crveni, ružičasti ili žuti cvetovi poput svetla su upaljeni na vrhu biljke. Ili rebutia, koja se u vreme cvetanja pretvara iz neobične bačve u fantastičnu biljku. Aporokaktus ne izgleda ništa manje impresivno sa svojim cevastim jarko ružičastim cvetovima.

Stvaraju povoljnu atmosferu

Čak su i naši preci smatrali trnovite biljke svojim amajlijama koje štite od zlih duhova, negativne energije. Rašireno je verovanje da je kaktus u stanju da ubrza misaone procese i umiri glavobolju. Zato je posebno preporučljivo držati trnje na radnoj površini. A postoji i verovanje da lopovi zaobilaze stanove u kojima živi veliki broj bodljikava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.