U trendu

Instinktivno ih gazimo, ali posledice ubijanja pauka u domu su užasne: Evo šta treba uraditi ako ih vidite

Budući da se kod mnogih od nas javlja jeza već na prvi pogled na pauka, često ih se instinktivno ubija. Međutim, njihovo ubijanje nije najbolji izbor.

Arahnofobija – abnormalan strah od pauka i bilo čega što podsjeća na njih – jedna je od najčešćih fobija. Strah od ovih stvorenja u Americi ima jedna od tri žena i svaki četvrti muškarac, pokazali su podaci privatne psihijatrijske klinike Psychiatry Associates of Baton Ružu u Americi.

Kaže se da na zemlji postoji oko 45 hiljada vrsta paukova, stoga nije iznenađujuće što ih toliko nalazimo i u našim stambenim prostorima.

Uprkos svom izgledu, većina paukova je bezopasna za ljude, a zapravo mogu biti vrlo korisna stvorenja i u svoje mreže hvatati sve vrste štetočina, uključujući mrave, moljce, komarce i muve. To može pomoći u zaštiti vašeg doma i sprečiti ove insekte da uzrokuju probleme.

Umesto ubijanja, uhvatite pauke i pustite ih napolje pomoću komada papira ili čaše.

Alternativno, određenim mirisima možete odvratiti pauke od ulaska u vaš dom ili ih naterati ih na odlazak iz njega. Na primer, određene vrste paukova ne vole miris cimeta i agruma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.