U trendu

Iskoristite KROMPIR na potpuno NOVE NAČINE

Najpopularnije povrće u našoj tradicionalnoj kuhinji svakako je krompir koji se skoro svakodnevno nalazi na našim trpezama. Jedemo ga kuvanog, dinstanog, prženog, pečenog, kao glavno jelo ili kao prilog i malo je onih koji ga ne vole. Ali, jeste li se ikad zapitali može li se krompir iskoristiti i za neke druge namene, ne samo u kuhinji?  Iako važi za sirotinjsku namirnicu krompir se može iskoristiti kako za čišćenje, tako i za negu kože. Mi vam danas navodimo samo neke od njih.

1. Ublažava opekotine. Jednostavno presecite krompir i istrljajte opečeno mesto na koži.

2. Napravite pečate. Od krompira možete izraditi sjajne ukrasne pečate. Jednostavno prepolovite krompir, nožićem izrežete željeno slovo ili oblik, umočite u boju pa preslikate na papir ili tkaninu.

3. Upija soli u jelima. Ako ste igrom slučaja previše posolili supicu ili čorbu, samo ubacite nekoliko kockica sirovog krompira koji će upiti višak soli.

4. Rešite se natečenih očiju. Krompir za natečene oči nakon neprospavane noći deluje čak i bolje od krastavaca. Jednostavno izeržite kolutove sirovog krompira i držite ih na očima neko vreme.

5. Ispolirajte srebrninu krompirom. Srebrnini ćete vratiti sjaj ako je istrljate sirovim krompirom ili je stavite da se namače u vodi u kojoj se krompir kuvao.

6. Napravite kremastu supicu. Umesto punomasne pavlake za kuvanje krem supu možete napraviti kremastom tako da ubacite koji krompir da se kuva zajedno sa ostalim povrćem i nikakav posebni zgušnjivač vam neće biti potreban.

7. Odstranite rđu. Da biste se rešili rđe sa metala istrljajte ga sirovim krompirom, a ako je rđa poprilično tvrdokorna dodajte i malo soli za još bolji efekat.

8. Napravite nedeljnu masku za lice. Izmiksajte jedan sirovi krompir u blenderu sa malo vode tako da dobijete pastu. Pastu nanesite na lice ostavite da deluje pola sata, pa isperite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar