Iskusite moć ove izuzetne biljke kako biste smanjili stres i poboljšali svoje mentalno zdravlje

Biljke su mnogo više od ukrasa u vašem domu. One mogu biti ključ za poboljšanje vašeg mentalnog zdravlja i opšteg blagostanja.

Naučnici su otkrili vezu između stresa i kvaliteta vazduha, pokazujući da visok nivo toksina može doprineti stresu. Ali postoji jedna biljka koja može promeniti igru: jasmin.

Studije su pokazale da miris jasmina može smiriti um i telo. Naučnici su otkrili da miris jasmina pojačava efekat hemikalije GABA u mozgu, koja je odgovorna za osećaj opuštenosti i mira. Ovo istraživanje stavlja našu veru u aromaterapiju na naučnoj osnovi.

Istraživanja su takođe pokazala da je jasmin efikasniji od mnogih farmaceutskih preparata, jer može povećati GABA efekat za više od pet puta! Osim toga, prskanje mirisa jasmina u prostoriji pokazalo se kao efikasan metod za poboljšanje sna i smanjenje anksioznosti.

Eterično ulje jasmina ima brojne koristi, uključujući poboljšanje sna, raspoloženja, koncentracije i libida. Dakle, držite jasmin u svojoj spavaćoj sobi i iskusite moć ove izuzetne biljke kako biste smanjili stres i poboljšali svoje mentalno zdravlje.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.