U trendu

Iskusne domaćice otkrivaju: Ovim jeftinim proizvodom koji možete kupiti u apoteci brzo očistimo celu kuću

Obično u svakom kupatilskom ormariću može da se pronađe jedna bočica glicerina za koju se ne sećate se ni odakle je došla i zašto je tu. Ali, pre nego što odlučite da je bacite, zastanite i razmislite jer vam može biti od velike koristi. Možda ćete se iznenaditi, ali primena glicerina je vrlo široka i pomoći će vam u najneočekivanijim situacijama, čak uštedeti vreme, novac i živce.

Iako svi znamo za njegovu upotrebu u medicinskoj industriji, glicerin je sastojak koji dobre domaćice mudro koriste kako bi svoj dom održale čistim i sjajnim, prenosi Jutranji.

Tako uz pomoć glicerina možemo očistiti celu kuću. Evo pet načina na koje možete koristiti glicerin:

1. Uz pomoć glicerina možete očistiti „teške“ mrlje

Mrlje od bobičastog voća možete ukloniti tako da umrljano područje držite u glicerinu sat vremena, a zatim ga isperete slanom vodom. Svežu mrlju od kafe ili čaja očistićete ako zamrljani deo odeće stavite u mešavinu glicerina i kuhinjske soli (1:1). Čim mrlja izbledi, odmah je operite na uobičajen način (ručno ili u mašini).

2. Glicerinom protiv prašine

Ako lakirani drveni nameštaj i ogledala ispolirate glicerinom, na njima se neće taložiti prašina.

3. Glicerin obnavlja kožne predmete

Ako se kožni predmet s vremenom istrošio (jakna, torbica ili kožna garnitura), prebrišite ga glicerinom. Možda ga nećete vratiti u prvobitni izgled, ali će izgledati mnogo bolje.

4. Podovi će zasijati

Ako u kući imate parket ili laminat, prebrišite ih vodom i glicerinom (2-3 kašike glicerina na 5 litara vode). Podovi će se sjajiti, a prašina se neće tako brzo nakupljati.

5. Svetlucavi prozori

Prozore prebrišite mešavinom glicerina i etilnog alkohola u odnosu 1:10 i zaboravite na prašinu i prljavštinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar