U trendu

Iskusni botaničari otkrili genijalan trik da vaše orhideje cvetaju kao lude

Orhideja je pravi ukras svakog doma i treba je negovati.

Svi ljubitelji cveća znaju koliko je teško odnegovati orhideju zdravih zelenih listova, koja neprestano cveta. Odgovarajuća saksija u kojoj orhideja može da diše, izlaganje dovoljnoj količini svetlosti, a posebno jutarnjoj, koja nije direktna, samo su delić pravila kojih se pridržavaju oni koji neguju takozvanu primadonu među cvećem.

Iskusni botaničari ipak znaju jedan trik koji će zauvek promeniti izgled vaših orihideja i pružiti vam raskošan prizor koji će vas zaista ostaviti bez daha.

Mnogima se dogodilo da na poklon dobiju prelepu orhideju s raskošnim cvetovima, ali koja nije ponovo procvetala i pored truda i nege.

Za negu takvih orhideja iskusni ljubitelji cveća znaju jednu posebnu caku.

Umesto da je zalivate običnom vodom, bez obzira da li je odstojala, pokušajte sa zelenim čajem. Važno je da ne preterujete s količnom, samo malo tečnosti jednom na dan učiniće da orhideja zablista u punom sjaju. Orhideja i inače ne voli preterano zalivanje.

Orhideja je delikatan, elegatan i ženstven cvet, a kako je prilično zahtevna za održavanje, svaki ljubitelj ima svoj lični savet u vezi s negom, a da li vi imate možda predlog kako da ovaj prelepi cvet nikada ne uvene?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.