U trendu

Istraživanje potvrdilo da je baksuzna: U ovoj prostoriji uvek dolazi do sukoba, evo i zašto

Istraživanje koje se bavilo porodičnim životom pokazalo je u kojim prostorijama kuće su česte svađe.

Mislite da je reč o kupatilu? Tačno je da se članovi porodice često raspravljaju oko toga ko je potrošio svu toplu vodu iz bojlera ili se predugo zadržao u kupatilu, ko će ujutru prvi ući tamo… Međutim, verovali ili ne, kupatilo nije ta prostorija. Postoji još jedna, u kojoj su porodične svađe mnogo češće. Bar je tako pokazalo jedno istraživanje.

Najviše svađa desi se u kuhinji

Verovali ili ne, članovi porodice se najmanje svađaju oko upotrebe kupatila. Istraživanje je pokazalo da samo 7 odsto osoba to radi. Iznenadićete se koje mesto je žarište sukoba u većini kuća. Na osnovu odgovora zaključeno da je prostorija u kojoj se dešava najviše sukoba među članovima porodice – kuhinja! Čak 15 odsto osoba koje su učestvovale u anketi je reklo da u kuhinji najčešće nastaju problemi sa ukućanima. Verovatno je razlog to što se najčešće tu sreću za vreme obroka.

Najlepše se slažu u dnevnoj sobi

Oaza za opuštanje je dnevna soba za većinu ljudi. Više od polovine, čak 65 odsto ispitanih osoba je izabralo dnevnu sobu kao omiljeno mesto za druženje sa porodicom. Dakle, u kuhinji izbegavajte razgovore o škakljivim temama sa bilo kim. Takve teme razmatrajte isključivo u dnevnoj sobi. U toj prostoriji se ukućani najprijatnije osećaju, najopušteniji su i spremniji za toleranciju i kompromise, pokazalo je ovo američko istraživanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.