U trendu

Istrljajte odeću korom od limuna i gledajte šta se dešava: Nakon ovoga, nikada je više nećete baciti!

Limunov sok ima toliko koristi u domaćinstvu, a ni kora ne treba da se baci. Koristite ceo limun – sok, pulpu i koru, piše DII Natural, jer su prednosti limunove kore brojne: od čišćenja do onih manje poznatih kao što su izbeljivanje zuba, uklanjanje mrlja od rđe, osvetljavanje kože i još mnogo toga!

Očistite lavabo i kadu

Pospite sodu bikarbonu u mokri sudoper ili kadu i koristite odsečenu stranu limuna za ribanje površine. Ova metoda će ukloniti prljavštinu, delovati kao „izbeljivač” i učiniti da umivaonici i kade zablistaju.

Neka posuđe zasija

Limun, jer limunska kiselina pomaže u uklanjanju mrlja sa posuđa i deluje kao odmašćivač. Bacite limunovu koricu u vodu za pranje sudova da biste uklonili masnoću i očistili čaše i srebrni pribor.

Uklonite mrlje na odeći

Utrljajte pola limuna na mrlje od masnoće ili ispod pazuha. Ostavite da odstoji preko noći. Za teške mrlje, pospite malo sode bikarbone preko mrlje natopljene limunom i izribajte, a zatim operite kao i obično.

Očistite posude za kafu

Kiselina u limunu se rastvara i taloži tvrdu vodu i zagorele mrlje od kafe sa lonaca za kafu. U hladan lonac za kafu dodajte limunovu koricu, nekoliko kašika soli i šoljicu ili dve leda. Mešajte sastojke nekoliko minuta ili dok se mrlje potpuno ne uklone. Ako su mrlje tvrdokorne, ostavite smešu u loncu za kafu i potopite nekoliko sati ili preko noći. Dobro isperite pre ponovne upotrebe.

Mrlje od čistog sapuna i tvrde vode na vratima tuša

Mrlje od tvrde vode nastaju zbog minerala u vodi, a mrlje od sapuna kao rezultat reakcije minerala iz vode sa sapunom. Već znamo da limun savršeno uklanja takve naslage, pa uzmite pola limunove kore, pospite solju i utrljajte direktno na vrata tuš kabine. Dobro isperite kada završite.

Uklonite mrlje od rđe

Kiselina u limunu takođe pomaže u uklanjanju mrlja od rđe. Pospite mrlju solju i istrljajte polovinom limuna. Ostavite so i limun da odstoje nekoliko sati, povremeno trljajući ako je potrebno. Ako mrlja još nije nestala, ostavite limun da odstoji na površini preko noći, a zatim dobro isperite vodom.

Izbelite zube

Sadržaj kiseline u kori citrusa može izbeliti i posvetliti obojene zube. Utrljajte unutrašnji beli deo limunove kore nekoliko minuta na zube za efekat izbeljivanja. Nakon upotrebe isperite vodom. Koristite sa oprezom najviše jednom nedeljno, da ne biste oštetili zubnu gleđ.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.