U trendu

Izbacite ih što pre: Stvari koje donose nesreću ako ih držimo u domu

Često smo duboko uvereni da ne verujemo u neke stvari u koje su verovali naše bake i deke i da sada možemo racionalno da objasnimo mnoge pojave. Život u 21. veku nema veze sa starim verovanjima ili lošom energijom koju nam prenose stvari oko nas, barem će većina nas tako tvrditi. Ali opet ćemo se štrecnuti ako se crna mačka prošeta ispred nas.

Svako podneblje ima svoja verovanja o tome što nam sve može da donese nesreću u domu ili unese određenu lošu energiju. Često u svojim domovima držimo stvari o kojima nikada ne razmišljamo, jednostavno su tu godinama oko nas ili smo sentimentalno vezano za njih. Ali kada brišemo prašinu ili imamo veliko pospremanje bilo bi dobro malo da zastanemo i pogledamo okolo i vidimo da li je vreme da se rešimo određenih predmeta.

Čak i ako ne verujemo da donose lošu energiju, možda će naš dom izgledati lepše ako ih izbacimo. Koji predmeti imaju negativan predznak i zašto ih je dobro ukloniti iz svog doma, saznajte u nastavku.

Pokvareni satovi ili oni koji ne rade

Prema Feng shuiju, sve slomljene ili pokvarene stvari treba izbaciti iz svog doma. Ovakvi predmeti, bez obzira o čemu se radi, predstavljaju spoljni nered, ali i onaj u nama samima. A znamo da za takve stvari nema mesta u životu. Prema ovoj tradiciji, svi predmeti koji mere vreme, poput satova, uvek treba da budu u ispravnom stanju. Tako se izbegava zaustavljanje u trenutku i lakše se krećemo prema napretku.

Kaktusi

Ovo su možda loša vest za ljubitelje biljaka, ali prema Fengu shuiju oštre biljke ili s bodljama privlače loše vibracije. A kaktusi imaju stvarno bodljikavu površinu pa ih trebalo izbegavati. No ipak ima i dobrih vijesti odnosno iznimki. Omiljene ruže ne privlače negativnu energiju te su bez obzira na oštro trnje dobrodošle.

Nenamešten krevet

Iako nas nenamešten krevet podseća na roditelje koji nas upozoravaju da se krevet treba namestiti svako jutro, postoji i druga strana priče. Prema verovanju, ne radi se samo o roditeljskom hiru nego nenamešten krevet ipak privlači negativnu energiju. Ali ovo je jako jednostavno i dovoljno je odvojiti tek nekoliko minuta kako bi krevet bio uredan, a energije u domu bolje.

Otvoren kišobran u kući

Sigurno te već neko upozorio da nije dobro ostaviti otvoren kišobran u zatvorenom prostoru? Iako ovo nije nešto novo, čak su u starom Egiptu verovali da ovakve stvari nije dobro unositi u dom zbog nepoštovanja prema duhovima koji čuvaju dom. Strah od ljutnje duhova bio je puno veći pa su se stvari za čuvanje od vremenskih nepogoda ostavljale napolju, piše Reader’s Digest.

Mrtve biljke

Ako želite dom ispunjen pozitivnom energijom onda je važno izbaciti biljke koje su mrtve ili potpuno suve. Mrtve stvari u domu donose mrtvu energiju. Ali i kada gledamo biljke kao dekor u našem domu, svi ćemo se složiti da nam mrtve biljke ionako neće ulepšati dom i učiniti ga privlačnijim.

Kalendari koji ne važe

Čuvanje starih kalendara donosi istu negativnu energiju poput slomljenih ili pokvarenih satova. Feng shui upozorava da može umanjiti napredak u budućnosti. Radi se o načinu na koji se meri vreme pa ako vam negde stoji stari kalendar, vreme je da ga odbacite u stari papir, prenosi Žena.rtl.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar