U trendu

Izbegavajte ih ako možete: Stručnjak otkrio koja sredstva za čišćenje prave više štete nego koristi

Dok se polako pripremamo za prolećno čišćenje doma, stručnjaci upozoravaju da neke proizvode ne treba koristiti jer možete ošteti površine koje želite da očistite.

Stručnjak za podove Lijam Kleverdon upozorava koje proizvode treba da izbegavate i nudi alternative kako biste osigurali da vaši podovi budu čisti i održavani.

Prvo, sirće, iako korisno za mnoge kućne probleme, nije idealno za čišćenje podova jer njegova kiselost može oštetiti završnu obradu poda, posebno drvene ili nelakirane podove poput vinila ili linoleuma. Limunov sok se takođe ne preporučuje jer svojom kiselošću može oštetiti podove, piše The Mirror.

Izbeljivač, iako dezinfekciono sredstvo, može da izazove nepopravljivu štetu na podovima, skidajući boju i slabeći materijal. Ulje takođe može ostaviti tragove i ostatke na podovima, uzrokujući oštećenja i privlačeći prljavštinu. Amonijak je takođe štetan jer može uništiti podne materijale i promeniti njihov izgled.

Kao alternativu, preporučuje se upotreba pH-neutralnog sapuna i krpe od mikrovlakana. Mešavina blagog sapuna i vode u kombinaciji sa krpom od mikrovlakana može se koristiti za čišćenje tvrdih poliuretanskih podova, porcelanskih pločica i kamenih podova, obezbeđujući bezbedno i efikasno čišćenje bez oštećenja. Takođe, redovno metenje ili usisavanje može ukloniti prljavštinu bez potrebe za agresivnim sredstvima za čišćenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar