U trendu

Izbegavajte vodu na ovih 5 mesta u kući – Feng šui tvrdi da privlači nevolje i bolesti

Voda je element talasastog, nepravilnog oblika. Njena boja je plava i crna. Strana sveta koja joj se pripisuje je severna. Shodno tome, broj jedan pripada njoj. Sezona povezana sa vodom je zima.

Energija Či vode se smanjuje. Tečno je i postojano. Pomaže nam u situacijama kada stvari već dugo stagniraju i treba ih ponovo pokrenuti. Povoljno utiče na komunikaciju. A povezano je i sa prilivom sredstava.

Ako se previše aktivira, energija vode nas može učiniti neodlučnima.

Nedostatak vodene energije ili njen preslab intenzitet ispoljiće se u nedostatku novca, problemima u poslovanju ili teškom životnom putu. Najviše će biti pogođen srednji sin, jer sever tradicionalno pripada njemu.

Da bismo aktivirali energiju vode, potrebno nam je nešto što simbolizuje taj element. To može biti stvarna vodena masa ili slika vode.

Za dodatno pojačanje vodene energije koristićemo neki detalj metalnog elementa.

Voda je jedan od najmoćnijih elemenata. Blagotvorno deluje u malim količinama, kada se koristi na pravi način, ali, poput poplave ili potopa, može biti poguban za sva živa bića.

Voda u Feng Shui-u može doneti ogromnu sreću i prosperitet. Ali morate se pridržavati osnovnih pravila za njenu upotrebu.

Pored pridržavanja dole navedenih zabrana, uverite se da je vaša voda uvek sveža, bistra i tekuća, i na povoljnoj lokaciji sa stanovišta Feng Shuija.

Zvuči komplikovano, a možda i malo zastrašujuće, ali počnite postepeno i držite se onog starog „dvaput meri, jednom seci“ i nećete imati problema.

U Feng Shuiju postoji nekoliko zabrana vezanih za vodu.

Ako niste skloni ovoj drevnoj nauci, možda je bolje da ne čitate ovaj tekst jer će vam zvučati sujeverno

Naravno, ako nije moguće promeniti bilo šta od navedenog, stručnjak za feng šui će savetovati odgovarajuće korektivne mere.

Pa krenimo redom:

1. Voda s desne strane ulaznih vrata

Gledano iznutra prema spolja (odnosi se na vodu unutar kuće kao i izvan nje).

Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za vašu porodicu, ako ste u braku, i/ili veoma lošu reputaciju, ako niste u braku.

Oženjenim muškarcima ova voda navodno donosi brojne mogućnosti za preljubu, što će, pod uticajem nepovoljnog feng šuija, u jednom trenutku sigurno iskoristiti, ma koliko po prirodi bili odani i vrli.

U staroj Kini bogatim se smatrao ne samo onaj ko poseduje najviše zlata i novca, već i onaj sa najvećim brojem konkubina, jer je samo bogat čovek mogao da izdržava veliki broj žena.

Danas živimo u različitim vremenima i većina nas ceni neke potpuno drugačije vrednosti, vernost, brak, manje porodične celine.

Zbog toga je veoma važno da se pobrinete da vaš akvarijum, fontana, ribnjak ili vodeno-cvetni aranžmani nikada ne dođu u onom krajnje nepovoljnom položaju za porodicu.

Uz to, i logično vezano za isto, voda na ovom mestu donosi, u saradnji sa nepovoljnim letećim zvezdama, seksualne skandale koji nailaze na primetan odjek u javnosti.

Ako je ikako moguće, postavite vodopad ili fontanu na levu stranu ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda uvek treba da teče ka domu, a ne dalje od njega i da je udaljena najmanje nekoliko metara od ulaznih vrata.

2. Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u Feng Shui svrhe je uvek Jang. Spavaća soba uvek treba da bude malo više Iin. Zbog toga voda u spavaćoj sobi postaje Jin i deluje nepovoljno. To šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima.

U spavaćoj sobi nije ni poželjno postavljati sliku sa motivom vode, a kamoli pravu vodu. Stručnjaci tvrde da vam čaša vode na noćnom ormariću neće naškoditi.

3. Voda iza

Ovo se odnosi na akvarijume, unutrašnje fontane i slike sa motivom vode koji se mogu naći van vidokruga i iza leđa dok sedite, odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Takođe, isto upozorenje važi i za potok ili reku koji protiče iza vašeg doma, kao i za ribnjak ili česmu iza kuće. Ovako locirana voda donosi vam nesreću u vidu izdaje na poslovnom i ličnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali. Olujni preokreti i neočekivani problemi će vas uhvatiti nespremne ako ne budete sigurni da ovaj moćni element uvek ne držite pod kontrolom.

Naravno, ako iza kuće postoji reka, jezero ili potok – nemoguće ga je promeniti i zato postoje korektivne mere koje će vam savetovati stručnjak za feng šui.

4. Nepovoljna voda

To je ustajala, mutna, smrdljiva voda u kojoj nešto truli. To može biti akvarijum koji niste na vreme očistili, vaza kojoj je potrebna hitna zamena vode, terarijum u kome je žedna kornjača ili jezerce u koje je napalo lišće, a niste mogli da izađete napolje i očistite ga zbog hladnog vetra.

To može biti i obična čaša vode koju ste odložili na neko neobično mesto, na primer policu za knjige i potpuno zaboravili, a sada skuplja prašinu danima i privlači bolest i nesreću.

5. Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mesto gde ne želite da imate ništa vodeno, posebno ako imate decu.

Vaze sa cvećem, vodeni aranžmani, akvarijumi, unutrašnje fontane na prvi pogled mogu izgledati kao idealan ukras za prazan prostor ispod stepenica, ali imajte na umu da hodajući stepenicama simbolično gazite ove vredne feng šui simbole bogatstva. i blagostanje i time ih omalovažavati.

Kako prostor ispod stepenica direktno utiče na sreću dece i potomaka, bilo da žive sa vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovo mesto naneće im veliku finansijsku štetu.

Evo, oni koji veruju – primenjuju šta mogu, oni koji ne veruju – shvataju to kao drevno i zanimljivo sujeverje.

(feng sui dom)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar